Springen naar inhoud


- - - - -

pagina niet te zien krijg altijd foutmelding


  • Log in a.u.b. om te beantwoorden
Er zijn 13 reacties in dit onderwerp

#1 tomvanhemeldonck

tomvanhemeldonck

    Starting Developer

  • Leden
  • 18 berichten
    Laatst bezocht 23 mei 2009 12:38

Geplaatst op 06 mei 2009 - 21:56

Ik heb een probleempje met asp.net
ik krijg de paginas niet te zien in mijn browser ik krijg altijd een foutcode

XML-parsefout: onjuist gevormd
Locatie: file:///C:/Users/Tom/Documents/Visual%20Studio%202008/WebSites/WebSite2/Default.aspx
Regelnummer 1, kolom 2:<%@ Page Language="VB" AutoEventWireup="false" CodeFile="Default.aspx.vb" Inherits="_Default" %>
[/quote]

Ik heb visual studio 2008 geinstalleerd en IIS zijn geinstalleerd.
Het zal wel iets stoms zijn maar ik vind echt niets om het opgelost te krijgen


Alvast bedankt

#2 ArComAr

ArComAr

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3788 berichten
    Laatst bezocht 04 mei 2018 13:52

Geplaatst op 06 mei 2009 - 22:13

Je gaat je bestand moeten uploaden. als je verwijst naar een bestand op jouw schijf, dan kunnen we dit niet zien.

#3 tomvanhemeldonck

tomvanhemeldonck

    Starting Developer

  • Leden
  • 18 berichten
    Laatst bezocht 23 mei 2009 12:38

Geplaatst op 06 mei 2009 - 22:36

Dit is het bestand

#4 Supervos

Supervos

    Guru Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1422 berichten
    Laatst bezocht 08 apr 2021 10:22
  • LocatieBrugge

Geplaatst op 07 mei 2009 - 09:28

Als je een asp(.NET) pagina wilt bekijken moet je dit eerst door een ander programma laten passeren dat wij een webserver noemen.

IIS is een webserver die je op je eigen computer kan installeren (zit normaal gezien bij de instalatiecd van je windows) en is in staat om asp en aspx-bestanden uit te voeren en te vertalen naar gewone htmluitvoer.

Als je meer informatie wilt over IIS (internet information services) mag je dit gerust vragen

#5 tomvanhemeldonck

tomvanhemeldonck

    Starting Developer

  • Leden
  • 18 berichten
    Laatst bezocht 23 mei 2009 12:38

Geplaatst op 07 mei 2009 - 14:03

Ja de IIS is geinstalleerd en de site staat in de map c:\inetpub\wwwroot\text.aspx maar dan nog opent hij met die foutmelding!
Moet ik misschien nog instellingen van IIS veranderen?
Ik probeer de site te openen via http://localhost/test.aspx.

Alvast bedankt

#6 Supervos

Supervos

    Guru Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1422 berichten
    Laatst bezocht 08 apr 2021 10:22
  • LocatieBrugge

Geplaatst op 07 mei 2009 - 19:25

Is je IIS wel ingesteld om ASP.NET-pagina's te runnen? Dit kan ook het probleem zijn.

Welk besturingssysteem heb je? Bij Vista zal ASP.NET niet automatisch beschikbaar zijn in IIS

#7 tomvanhemeldonck

tomvanhemeldonck

    Starting Developer

  • Leden
  • 18 berichten
    Laatst bezocht 23 mei 2009 12:38

Geplaatst op 07 mei 2009 - 20:06

JA ik heb vista hoe kan ik dit oplossen! Moet ik iets downloaden of installeren?
Ik heb net is gekeken en ik heb gisteren de Microsoft Web Platform Installer 2.0 Beta gedownload en geinstalleerd dus ik dacht alles te hebben.

#8 tomvanhemeldonck

tomvanhemeldonck

    Starting Developer

  • Leden
  • 18 berichten
    Laatst bezocht 23 mei 2009 12:38

Geplaatst op 11 mei 2009 - 14:02

Ja ik heb de asp ook geinstalleerd nu maar nu krijg ik de melding dat hij de pagina niet vindt. Het zal dus aan de instellingen van IIS liggen kan iemand mij hierbij helpen want het lukt me niet?

Alvast bedankt

#9 tomvanhemeldonck

tomvanhemeldonck

    Starting Developer

  • Leden
  • 18 berichten
    Laatst bezocht 23 mei 2009 12:38

Geplaatst op 18 mei 2009 - 11:49

Hallo, ik heb duidelijk geen probleem met de iis. Maar er is een ander probleem, want wanneer ik in visual studio probeer te debuggen komt er altijd in mijn browser te staan dat hij geen verbinding krijgt met de pagina! ook niet via de virtueel gegenereerde poort!
Iemand een oplossing? Ik heb al geprobeerd mijn firewall en virusscanner uit te schakelen maar zonder resultaat.
MVG

#10 Supervos

Supervos

    Guru Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1422 berichten
    Laatst bezocht 08 apr 2021 10:22
  • LocatieBrugge

Geplaatst op 18 mei 2009 - 12:32

Welke foutmelding krijg je? een 404, 403, 500 of iets anders?

404: de pagina is niet gevonden
403: je hebt geen rechten om de pagina te bekijken. Controleer de maprechten en kijk of IIS er toegang toe heeft (gebruiker IUSR of dergelijke)
500: je server heeft intern een fout. probeer wat hieronder staat

Om een duidelijkere foutmelding te krijgen kan je de vervangpagina van IE vervangen door wat je krijgt van de server:
menu internetopties: geavanceerd -> Gebruiksvriendelijke HTTP-foutberichten weergeven uitvinken.


Als je een andere foutcode krijgt (altijd 3 cijfers) moet je die hier vermelden

#11 tomvanhemeldonck

tomvanhemeldonck

    Starting Developer

  • Leden
  • 18 berichten
    Laatst bezocht 23 mei 2009 12:38

Geplaatst op 18 mei 2009 - 18:05

Ik krijg dit te zien bij firefox

Citeren

Fout bij verbinden
Firefox kan geen verbinding maken met de server op localhost:59338.
Hoewel de website lijkt te bestaan is het de browser niet gelukt ermee te verbinden.

    * Misschien is de website tijdelijk niet beschikbaar? Probeer het later opnieuw.
    * Kunt u ook geen andere websites bezoeken? Controleer de netwerkverbinding van de computer.
    * Wordt uw computer of netwerk beschermd door een firewall of proxy? Onjuiste instellingen kunnen een goede werking tijdens het webbrowsen verstoren.

Alvast bedankt

#12 tomvanhemeldonck

tomvanhemeldonck

    Starting Developer

  • Leden
  • 18 berichten
    Laatst bezocht 23 mei 2009 12:38

Geplaatst op 23 mei 2009 - 12:31

Hallo,

Ik heb terug IE als browser gekozen, nu heb ik gedaan wat supervos gezegd heeft.
Nu krijg ik

Citeren

DNS Error - Server cannot be found
Ik zie de server in mijn werkbalk onderaan staan

Citeren

ASP.net development server-port:59338
en toch vindt hij hem niet.
Aan wat ligt da nu?

Groetjes

#13 CoNiO

CoNiO

    Starting Developer

  • Leden
  • 13 berichten
    Laatst bezocht 07 aug 2009 14:40

Geplaatst op 28 mei 2009 - 15:46

Hij herkent blijkbaar je pc niet als localhost

Als je die url veranderd in :

127.0.0.1:59338  wat zie je dan ?


of doe eens een ping naar localhost , krijg je dan een reply ?

#14 tomvanhemeldonck

tomvanhemeldonck

    Starting Developer

  • Leden
  • 18 berichten
    Laatst bezocht 23 mei 2009 12:38

Geplaatst op 28 mei 2009 - 21:28

Als ik mijn url verander krijg ik dezelfde foutmelding
en mijn ping; hij heeft 4 verstuurde en 4 ontvangen pakketten 0 verlies.

Citeren

Antwoord van 127.0.0.1: bytes=32 tijd<1ms TTL=128

Alvast bedankt




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 lid(leden), 0 bezoeker(s), 0 anonieme gebruikers

Inloggen


Untitled 1

Met dank aan J├╝rgen voor de jarenlange inzet van visualbasic.be (anno dec 2000)
Met dank aan Mike en Ronneke voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2010)
Met dank aan PascalBianca voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2016)