Springen naar inhoud


- - - - -

outlook template versus excel

template sheet excel

  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
Er zijn 12 reacties in dit onderwerp

#1 domkotsky

domkotsky

    Junior Developer

  • Leden
  • PipPip
  • 61 berichten
    Laatst bezocht 14 apr 2015 22:49

Geplaatst op 31 januari 2007 - 21:54

Is het mogelijk om een template in MS outlook te maken en de waarden die dan verzonden zijn (komen bij mij binnen) naar een excel Sheet te verplaatsen (exporteren).

Ik wil dit gebruiken voor monteurs die niet met excel willen / kunnen werken.
Via mail kunnen ze dan verlof opgeven en ik kan die dan in excel plaatsen voor het rooster.

Alvast bedankt :)

#2 guest_ingrid_*

guest_ingrid_*
  • Gasten
    Laatst bezocht

Geplaatst op 01 februari 2007 - 08:49

Dat moet wel kunnen lijkt me.....hoewel ik er geen ervaring mee heb.
Je kan volgens mij vanuit Outlook mbv automation een Excelsheet vullen....

#3 domkotsky

domkotsky

    Junior Developer

  • Leden
  • PipPip
  • 61 berichten
    Laatst bezocht 14 apr 2015 22:49

Geplaatst op 02 februari 2007 - 20:15

Ingrid zei:

Dat moet wel kunnen lijkt me.....hoewel ik er geen ervaring mee heb.
Je kan volgens mij vanuit Outlook mbv automation een Excelsheet vullen....



Ingrid,
Klink hoopvol, ik heb op het internet gezocht maar kan erg weinig vinden, heb je misschien wat tip's

gr

#4 guest_ingrid_*

guest_ingrid_*
  • Gasten
    Laatst bezocht

Geplaatst op 02 februari 2007 - 20:18

Nee nog niet echt :).
Ik zal van het weekend eens iets in elkaar proberen te zetten.....gezien mijn "carnavalsactiviteiten" kan het ff duren, maar het komt zeker wel.

#5 domkotsky

domkotsky

    Junior Developer

  • Leden
  • PipPip
  • 61 berichten
    Laatst bezocht 14 apr 2015 22:49

Geplaatst op 02 februari 2007 - 23:48

Ingrid zei:

Nee nog niet echt :).
Ik zal van het weekend eens iets in elkaar proberen te zetten.....gezien mijn "carnavalsactiviteiten" kan het ff duren, maar het komt zeker wel.

een beetje leut is zeker belangrijk, veel plezier tknx;)

#6 guest_ingrid_*

guest_ingrid_*
  • Gasten
    Laatst bezocht

Geplaatst op 06 februari 2007 - 12:11

Afgelopen weekend is het er niet meer van gekomen, maar morgen moet dat wel gaan lukken....

#7 guest_ingrid_*

guest_ingrid_*
  • Gasten
    Laatst bezocht

Geplaatst op 07 februari 2007 - 20:55

Het was helaas minder snel te doen dan ik gehoopt had....
Als je echter ff googlet op vba ms outlook krijg je al wel veel code voorbeelden waar je iets aan zou kunnen hebben.

bijv.:
http://www.outlookcode.com/d/vb.htm

#8 domkotsky

domkotsky

    Junior Developer

  • Leden
  • PipPip
  • 61 berichten
    Laatst bezocht 14 apr 2015 22:49

Geplaatst op 07 februari 2007 - 22:04

Ingrid zei:

Het was helaas minder snel te doen dan ik gehoopt had....
Als je echter ff googlet op vba ms outlook krijg je al wel veel code voorbeelden waar je iets aan zou kunnen hebben.

bijv.:
http://www.outlookcode.com/d/vb.htm

Ingrid, dit ziet er al veelbelovend uit, ga hier zeker meer over te weten komen
voorbld
Summary: In this column, you will learn how to add digital certificates to Excel and Outlook, as well as how to automate Excel from Outlook in order to retrieve stock ticker data based on a specific trigger. (8 printed pages)

Tnkx;)

#9 domkotsky

domkotsky

    Junior Developer

  • Leden
  • PipPip
  • 61 berichten
    Laatst bezocht 14 apr 2015 22:49

Geplaatst op 12 februari 2007 - 22:45

Is het mogelijk om in outlook VBA een aantal inputvelden te maken en deze mbv een opdrachtknop naar excel exporteren??
Daarna kan ik makkelijk met deze data manipuleren.
bvd

#10 Ronneke

Ronneke

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2234 berichten
    Laatst bezocht 29 okt 2012 02:21

Geplaatst op 12 februari 2007 - 22:54

Hoi

Ja dat kan. In uw Visual Basic Editor ga je naar Invoegen en klik op Userform. Daarin kan  je nu tekstvlakken gaan invoeren.

Groeten

#11 domkotsky

domkotsky

    Junior Developer

  • Leden
  • PipPip
  • 61 berichten
    Laatst bezocht 14 apr 2015 22:49

Geplaatst op 13 februari 2007 - 19:31

Ronneke zei:

Hoi

Ja dat kan. In uw Visual Basic Editor ga je naar Invoegen en klik op Userform. Daarin kan  je nu tekstvlakken gaan invoeren.

Groeten

Dat snap ik , maar welke code heb ik nodig om de inhoud van de form's naar een excel sheet te exporteren.
Ik kan dan handmatig de bv 'verlofaanvragen' naar excel exporteren.

tnkx:)

#12 guest_ingrid_*

guest_ingrid_*
  • Gasten
    Laatst bezocht

Geplaatst op 14 februari 2007 - 08:45

Hierbij een stukje code waarmee vanuit Word gegevens uit Access naar Excel geëxporteerd worden. Daar kan je denk ik wel wat uithalen.....
Visual Basic Code:
Sub ExportGpkToExcel(strSQL, intVeld, strVelden)
On Error Resume Next
' via formulier geselecteerde gegevens exporteren naar Excel

' declaratie
Dim ExcelApp As Object
Dim intRij As Integer
Dim i As Integer
Dim x As Integer

' start Excel en voeg werkblad toe
Set ExcelApp = CreateObject("Excel.Application")
ExcelApp.Visible = True
ExcelApp.Workbooks.Add

' gegevens selecteren
Set Conn = OpenDatabase(Name:=mdb)
Set Rst = Conn.OpenRecordset(strSQL)

' aantal rijen / velden
intRij = 1

Do While Not Rst.EOF
   ' gegevens in Excel plaatsen
   For i = 1 To intVeld
	   ExcelApp.Cells(intRij, i).Value = Rst.Fields(i - 1)
   Next
		
   ' naar volgende record
   Rst.MoveNext
   intRij = intRij + 1
Loop

' lege rij invoegen
ExcelApp.Rows("1:1").Select
ExcelApp.Selection.Insert Shift:=-4121
ExcelApp.Selection.Font.Bold = True

' tabelkop plaatsen
Dim arrVelden As Variant
Dim intAantal As Integer
arrVelden = SplitString(strVelden, ", ")
intAantal = UBound(arrVelden)
For x = 0 To intAantal
	ExcelApp.Activecell.Offset(0, x).Value = arrVelden(x)
Next

' kolombreedte aanpassen
Dim arrKolom
arrKolom = Array("A", "B", "C", "D", "E", "F", "G", "H", "I", "J", "K", "L", "M", "N", "O", "P", "Q")
ExcelApp.Columns("A:" & arrKolom(intVeld)).Select
ExcelApp.Columns("A:" & arrKolom(intVeld)).EntireColumn.AutoFit

' datumformaat aanpassen
ExcelApp.Cells.Select
ExcelApp.Selection.NumberFormat = "dd/mm/yy"
ExcelApp.Range("A1").Select

Rst.Close
Set Rst = Nothing
Set Conn = Nothing
Set ExcelApp = Nothing
End Sub


#13 domkotsky

domkotsky

    Junior Developer

  • Leden
  • PipPip
  • 61 berichten
    Laatst bezocht 14 apr 2015 22:49

Geplaatst op 23 februari 2007 - 21:06

Ingrid

Bedankt, ik ga hier zeker gebruik van maken.
Ik heb het even druk, maar zal zeker nog hierop terugkomen.
Nogmaals bedankt voor uw moeite

gr





Ook met taq template, sheet, excel voorzien

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 lid(leden), 0 bezoeker(s), 0 anonieme gebruikers

Inloggen


Untitled 1

Met dank aan Jürgen voor de jarenlange inzet van visualbasic.be (anno dec 2000)
Met dank aan Mike en Ronneke voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2010)
Met dank aan PascalBianca voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2016)