Springen naar inhoud


Foto opslaan


  • Log in a.u.b. om te beantwoorden
Er zijn 16 reacties in dit onderwerp

#1 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:21

Code:
 
dim foto as string
if isnull(rs!fotobestand) then
	 foto = ""
else
	 foto = "c:irdingfoto" & bestandsnaam
end if
 
Picture1.Picture = LoadPicture(foto)



#2 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:21

Wired,

toch nog een probje, wanneer een record geen link voor een foto bevat krijg ik een foutmelding, want dan geeft de database Null als waarde. Hoe is dat te ondervangen???

Mvg

#3 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:21

Gubo,

Het script van wired dat hierboven vermeld staat werkt perfect bij mij, dus dat zou het bij u ook moeten doen.

#4 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:21

crocky heb hetzelfde probleem heb je hier soms een voorbeeldje van.Thanks.

#5 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:21

Wired, bedankt werkt prima!

#6 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:21

Visual Basic Code:
<P>dim foto as string</P>
<P>foto = "c:irdingfoto" &amp; bestandsnaam</P>
<P>Picture1.Picture = LoadPicture(foto)</P>
dat is een tekstveld of memoveld als je link langer wordt dan 255 charakters.

je weet dat de map c:irdingfoto is, met die wijsheid kunnen we verder het pad gaan opbouwen.
Als dit een vaste map is die nooit wijzigd, dan moeten we eigelijk alleen de bestandsnaam van de foto opslaan in onze database.

En dan roep je die gegevens op in je programma.

dim foto as string
foto = "c:irdingfoto" & bestandsnaam
Picture1.Picture = LoadPicture(foto)

bestandsnaam haal je dan uit je database!

Succes.

#7 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:21

Wired, de foto staat in de map c:irdingfoto en de picturebox weet deze niet te vinden alleen wanneer ik ze link via het properties panel en picture. Maar dan blijft die ene foto bij alle records dezelfde. Welk type veld moet ik cre?ren in m'n database om een fot te linken? alvast bedankt.

#8 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:20

Akkoord, dat is mij allemaal duidelijk.
Maar waar zet je die foto en hoe kent die picturebox die link naar die foto?

En nu komt het, als je weet hoe je die foto linkt aan de picturebox, dan moet je die linkinformatie opslaan in de database, zodat je achteraf als je die waarneming terug oproept, je de foto terug op het scherm kan toveren adhv de link in de database, die dus verwijst naar de plaats waar de foto als bestand staat.

Succes.

#9 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:20

Wired, dat is het probleem, ik maak een picturebox en link dan deze aan een foto, maar deze foto blijft staan ook wanneer ik van record verander???

#10 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:20

Hoe sla je de foto's nu op?

#11 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:20

Het is de bedoeling een progje te schrijven om vogelwaarnemigen in bij te houden en daar tevens mogelijk genomen foto's bij in te sluiten.

Het progje op zich is af en werkt perfect alleen met de opslag van die foto's zit in de knoei?

#12 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:20

Crocky,

leg mij eens uit wat de juiste bedoeling is?
Van waar komt bijvoorbeeld die nieuwe foto?

#13 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:20

Wired bedoel dat ik in het veld voor de foto het pad moet vermelden en dat dan de betreffende fot getoond wordt? Hoe moet het dan bi het opslaan van een nieuwe foto, dan moet dit steeds manueel gebeuren en kan dat nooit door een gebruiker?

#14 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:20

dan raad ik je aan de foto's in een aparte map te stoppen op je harde schijf en in de database telkens het pad weg te schrijven van de betreffende foto.
Want je Accessdatabase wordt anders imens groot en dus traag.

#15 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:20

Wired ik werk met een acces database.

#16 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:20

Met welke database werk je? Access, MySql, SQL-server, Oracle, ....

#17 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:20

Kan iemand me zeggen op welke wijze ik een afbeelding die ik plaats in een picturebox kan opslaan in een database en achteraf terug opvragen? Mvg Crocky




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 lid(leden), 0 bezoeker(s), 0 anonieme gebruikers

Inloggen


Untitled 1

Met dank aan J├╝rgen voor de jarenlange inzet van visualbasic.be (anno dec 2000)
Met dank aan Mike en Ronneke voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2010)
Met dank aan PascalBianca voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2016)