Springen naar inhoud


nieuwe records in een tabel plaatsen


  • Log in a.u.b. om te beantwoorden
Er zijn 6 reacties in dit onderwerp

#1 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:12

De code blijft dan het zelfde, Jean, alleen begin je met:

rs.addnew

en dan volgt:

rs("Projectcode") = txtProjectCode & vbnullstring
rs("Omschrijving") = txtOmschrijving & vbnullstring
rs("Straat") = txtStraatProject & vbnullstring
'........ enzoverder
rs.update

de rest blijft hezelfde, alleen als je veel gegevens in je tabellen hebt staan kun je de SQL-string beperken als volgt:

strSQL = "select * from tblproject where Projectcode = 0"

hierdoor heb je geen recordset van de tabel waarin je een nieuw record wilt toevoegen, hiermee bespaar je tijd en geheugen.

succes.

#2 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:12

hoe gebruik ik de INSERT ipv de UPDATE?

#3 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:12

set rs = new adodb.recordset

strSQL = "select * from tblproject where Projectcode = " & txtProjectCode

rs.open strSQL, cnn, adOpenKeyset, adLockOptimistic, adCmdText     'hier roep je het aan te passen record op uit de tabel

rs("Projectcode") = txtProjectCode & vbnullstring
rs("Omschrijving") = txtOmschrijving & vbnullstring
rs("Straat") = txtStraatProject & vbnullstring
'........ enzoverder
rs.update

PS1: zorg er wel voor dat de waarde uit je textboxes omgezet worden in de variabeltypes zoals ze als veld in de database(tabel) zijn ingegeven
PS2: de " & vbnullstring" is voor het geval de textbox leeg is en dit toegestaan is om een foutmelding van de database te voorkomen.

succes.

#4 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:12

werkt toch nog niet door maar 1 maal SET in te vullen.

Er wordt UPDATE gebruikt omdat ik eerst op TOEVOEGEN klik en hier een procedure wordt opgestart dat er al een nieuw record wordt aangemaakt. Als de rest van de gegevens worden ingevuld kan je klikken op BEWAREN en moet de reocrd dus geupdated worden; vandaar UPDATE.

#5 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:12

Om een nieuw record in een tabel te plaatsen gebruik je wel de INSERT en niet de UPDATE !!!

ziehier een link waar alles over SQL te vinden is

http://msdn.microsof...1/D2/S5A318.asp

#6 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:12

UPDATE Orders
SET OrderAmount = OrderAmount * 1.1,
Freight = Freight * 1.03
WHERE ShipCountry = 'UK';

Zoals je in bovenstaand voorbeeld kunt zien wordt er maar 1 keer de SET gebruikt en wel voor het eerste veld dat je wil invullen.

Succes

#7 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 04 mei 2011 - 08:12

heb een probleem om automatisch een nieuwe record in een tabel te plaatsen dmv een access formulier in te vullen.
Ik krijg de volgende foutmelding:
Fout - 2147217900 (80040e14) tijdens uitvoering: de instructie UPDATE bevat een syntaxfout.

Het is dus een UPDATE commando, waardoor de txt velden van het formulier in de velden van de tabel worden geplaatst.

Code:
'command-object uitvoeren
    Set cmm = New ADODB.Command
    strSQL = "UPDATE tblProject" & _
        "SET Projectcode = '" & txtProjectCode & "'," & _
        "SET Omschrijving = '" & txtOmschrijving & "'," & _
        "SET Straat = '" & txtStraatProject & "'," & _
        "SET Postcode = '" & txtPostcodeProject & "'," & _
        "SET Woonplaats = '" & txtWoonplaatsProject & "'," & _
        "WHERE Projectcode = " & txtProjectCode & ";"
    
    With cmm
        .ActiveConnection = cnn
        .CommandType = adCmdText
        .CommandText = strSQL
        .Execute
    End With




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 lid(leden), 0 bezoeker(s), 0 anonieme gebruikers

Inloggen


Untitled 1

Met dank aan J├╝rgen voor de jarenlange inzet van visualbasic.be (anno dec 2000)
Met dank aan Mike en Ronneke voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2010)
Met dank aan PascalBianca voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2016)