Springen naar inhoud


automatische nummering


  • Log in a.u.b. om te beantwoorden
Er zijn 8 reacties in dit onderwerp

#1 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 02 mei 2011 - 05:12

"Als je elke keer als je de query in gegevensblad opend wil hernummeren dan moet je een veld met een expresie maken."

Welke expressie gebruik ik dan?

#2 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 02 mei 2011 - 05:12

Niet echt.

Als je elke keer als je de query in gegevensblad opend wil hernummeren dan moet je een veld met een expresie maken.

Als je de autonummering van een tabel wil hernummeren: een nieuwe tabel met andere naam maar zelfde indeling maken. Alle records plakken. Eerste tabel verwijderen en de tweede de naam van de eerste geven.

Die autonummering is trouwens een vervelende zaak. Access onthoudt om een of andere bizarre reden de recordnummer van een verwijderde record ook als dat de laatste was. Iemand een suggestie om dat te onzeilen?

#3 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 02 mei 2011 - 05:12

Ok maar het probleem is dat de lijst die ik verkrijg (door mijn slectiequery) startnummers moet krijgen en de tabel waarop die gebaseerd is bevat eigenlijk meerdere lijsten.

Dus in 1 tabel zitten bijvoorbeeld 5 lijsten met startnummer van 1 tot 50 waar ik er 1 lijst uithaal dmv de query en vervolgens als daar iets in wijzigd moet ik die kunnen hernummeren.

Hopelijk is dat een beetje duidelijk.

Groeten

#4 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 02 mei 2011 - 05:12

Euh je kan ook gewoon in een tabel een veld met autonummering maken en die gebruiken.

#5 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 02 mei 2011 - 05:12

Hallo die dcount ok maar als ik een lijst heb 0,0,1,2,3,4,5... dan wordt dat 2,2,3,4,5,6,7,8,9 na de dcount ipv 1,2,3,4,5,6

Weten Jullie een oplossing?

Groeten Jeroen

#6 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 02 mei 2011 - 05:12

je hebt waarschijnlijk in de tabel ook eenautonummering veld staan. Als je dit hebt dan kan je gebruik maken van de dcount()-functie

in de query zet je dan de tabel met leden en dan voeg je het volgende toe:
MijnNummering: DCount("id";"tblLeden";"id<=" & id)
overal waar "id" staat moet je dan de naam van jouw autonummeringsveld plaatsen.
als je dit dan in een bijwerkquery steekt dan werkt het wel denk ik.

#7 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 02 mei 2011 - 05:12

gewoon oplopend +1 van lid 1 tot laatste lid

#8 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 02 mei 2011 - 05:12

hoe wil je de nummers samenstellen? is dit gewoon het maxium +1?
klein beetje meer uitleg

#9 VB6Dummy

VB6Dummy

    VBIB Godfather

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5388 berichten
    Laatst bezocht 26 dec 2014 17:43

Geplaatst op 02 mei 2011 - 05:12

Heb lidkaarten gemaakt voor de vereniging nu wil ik dat elke kaart genummerd wordt.

hoe kan ik dit realiseren zonder manueel de nummers te moeten inbrengen.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 lid(leden), 0 bezoeker(s), 0 anonieme gebruikers

Inloggen


Untitled 1

Met dank aan Jürgen voor de jarenlange inzet van visualbasic.be (anno dec 2000)
Met dank aan Mike en Ronneke voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2010)
Met dank aan PascalBianca voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2016)