Springen naar inhoud


- - - - -
VS 2015

Access Database Behandelen

VS2015

  • Log in a.u.b. om te beantwoorden
Er zijn 6 reacties in dit onderwerp

#1 knaepen

knaepen

    Starting Developer

  • Leden
  • 5 berichten
    Laatst bezocht 08 feb 2022 10:38
  • LocatieBelgium

Geplaatst op 30 oktober 2021 - 13:48

Beste,

Database gekoppeld, zoals op vele youtube filmkes.
Helaas opslaan is het probleem

Op scherm alles mooi opgeslagen, maar in de database NIET!

ik voeg record toe, druk save, op scherm ok, maar kijk ik in de database, niets te zien van mijn toegevoegde gegevens?
Wat doe ik verkeerd?

        Me.Validate()
        Me.KlantenBindingSource.EndEdit()
        Me.TableAdapterManager.UpdateAll(Me.KLANTENDataSet)

Database heet gewoon "klanten"

Dank bij voorbaat
Ludo Knaepen
knaepen.ludo@telenet.be

#2 dirka

dirka

    Guru Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1241 berichten
    Laatst bezocht
  • LocatieAlvorninha, Portugal

Geplaatst op 02 november 2021 - 11:15

Bericht bekijkenknaepen, op 30 oktober 2021 - 13:48, zei:

Database gekoppeld, zoals op vele youtube filmkes.
Mogelijkheid: je kijkt in de foute database?Dat gebeurt als je de database file propageert naar de output folder en bij properties.De gegevens worden opgeslagen in de databank in de output folder en jij kijkt in de source databank in de originele folder.Twee varianten:
  • In de properties van de database heb je "Copy Always'.
    De gegevens blijven behouden tussen runs van je programma, maar verdwijnen na een nieuwe build omdat het bestand bij elke nieuwe build wordt overschreven.

  • In de properties van de database heb je iets anders dan "Copy Always'.
    De gegevens blijven normaliter ingevoerd bij een nieuwe run van je programma.
        Ook na compilatie, tenzij je "Copy If Newer" hebt en de databank gewijzigd is, dan wordt ie opnieuw gepropageerd.


#3 knaepen

knaepen

    Starting Developer

  • Leden
  • 5 berichten
    Laatst bezocht 08 feb 2022 10:38
  • LocatieBelgium

Geplaatst op 02 november 2021 - 11:23

in beide gevallen "copy always" ?

Ludo

#4 dirka

dirka

    Guru Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1241 berichten
    Laatst bezocht
  • LocatieAlvorninha, Portugal

Geplaatst op 03 november 2021 - 10:02

Bericht bekijkenknaepen, op 02 november 2021 - 11:23, zei:

in beide gevallen "copy always" ?

Ludo
Dat moest zijn: iets anders dan copy always (b.v. "Copy If Newer", wat ik aanbeveel).
Heb het aangepast.

Maar hoe is de situatie nu bij jou.
Hoe maak je de connectie.
Waar staat de databank file?
Wordt die gepropageerd?
Enz...

#5 knaepen

knaepen

    Starting Developer

  • Leden
  • 5 berichten
    Laatst bezocht 08 feb 2022 10:38
  • LocatieBelgium

Geplaatst op 27 januari 2022 - 14:37

Beste, hier ik weer...

Heb een probleem waar ik al ettelijke uren opzit.

Stuur document mee waarmee ik het wil duidelijk maken..

Zoals je ziet is het probleem opslaan in database zoals het hoort te zijn.
De juiste schrijfwijze van de getallen.

Heb vanalles geprobeerd, niks...
hopelijk kan iemand me helpen??

Ik werk met vb2010

Knaepen Ludo
St-Truiden

Bijgevoegde Bestanden



#6 dirka

dirka

    Guru Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1241 berichten
    Laatst bezocht
  • LocatieAlvorninha, Portugal

Geplaatst op 07 februari 2022 - 12:57

Bericht bekijkenknaepen, op 27 januari 2022 - 14:37, zei:

Stuur document mee waarmee ik het wil duidelijk maken..
Stuur je programma mee? En de databank?
Niet als een word document met afbeeldingen, daar hebben wij toch niets aan?

#7 Damic

Damic

    Master Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPip
  • 850 berichten
    Laatst bezocht vandaag, 11:28
  • LocatieMechelen (BE)

Geplaatst op 20 februari 2022 - 10:20

Waarom zet je in je berekend sub alles eerst in een variabele en niet direct in een textbox, dit zal niet veel geven maar is nogal stom om eerst alles in een variabele te zetten en er dan voor de rest niets mee tedoen behalve terug uit te lezen.

Ook je veld staat waarschijnlijk verkeerd: https://youtu.be/M8nWGD7PXGg?t=45
Datatype= numeric
Fieldsize=decimal
Scale=3





Ook met taq VS 2015, VS2015 voorzien

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 lid(leden), 0 bezoeker(s), 0 anonieme gebruikers

Inloggen


[VS 2015] Untitled 1

Met dank aan Jürgen voor de jarenlange inzet van visualbasic.be (anno dec 2000)
Met dank aan Mike en Ronneke voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2010)
Met dank aan PascalBianca voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2016)