Springen naar inhoud


- - - - -
VS 2015

Vb-Net 2015 Picturebox Vullen

VS2015

  • Log in a.u.b. om te beantwoorden
Er zijn 5 reacties in dit onderwerp

#1 jetu

jetu

    Starting Developer

  • Leden
  • 3 berichten
    Laatst bezocht 14 jan 2018 20:25
  • LocatieBelgië

Geplaatst op 10 januari 2018 - 20:20

Ik heb verschillende afbeeldingen opgeslagen in Visual Basic nl. onder mijn project- Bin – Afbeeldingen.
De afbeeldingen zijn genummerd van 000 tot 300.
Alle afbeeldingen worden in form frmAfbeeldingen bij het laden terug gegeven in pictureboxen met de volgende code:

Visual Basic Code:
Private Sub frmMunten_Load(sender As Object, e As EventArgs) Handles MyBase.Load
Dim munt As String
		munt = "afbeeldingen\munten\000m.jpg"		  
		pic0m.Image = Image.FromFile(munt)
		pic0m.SizeMode = PictureBoxSizeMode.Zoom  

end sub


De pictureboxen zijn genummerd: picb000 , picb001, picb002, enz tot picb300
Nu zou ik willen een willekeurige afbeelding aanklikken en vergroten om de details te zien.
Ik had reeds een form frmvergroot aangemaakt met een picturebox. Dit form geef ik terug met showDialog. Tot hier geen probleem, maar hoe krijg ik de aangeklikte afbeelding in de picturebox van frmvergroot.
Weet iemand raad.

#2 Damic

Damic

    Master Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPip
  • 640 berichten
    Laatst bezocht gisteren, 19:33
  • LocatieMechelen (BE)

Geplaatst op 12 januari 2018 - 12:16

Welkom op het forum.

Volgens mij is nu je code redelijk lang. Dit kan je in een loop afwerken.

Wat betreft je dialoog: aparte public sub aanmaken waarmee je na het laden van je dialoog de nummer meegeeft van de figuur/foto.

#3 jetu

jetu

    Starting Developer

  • Leden
  • 3 berichten
    Laatst bezocht 14 jan 2018 20:25
  • LocatieBelgië

Geplaatst op 12 januari 2018 - 15:59

Bedankt voor de reactie.
Ik ben een beginner en weet nog niet hoe alles moet. Mijn code is lang en weet niet hoe ik het korter kan schrijven.
Wat u voorstelt is mij ook niet zo duidelijk. Kan u dit iets meer omschrijven.
Bedankt voor de hulp.

#4 Damic

Damic

    Master Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPip
  • 640 berichten
    Laatst bezocht gisteren, 19:33
  • LocatieMechelen (BE)

Geplaatst op 12 januari 2018 - 19:02

Dat moet ik eens bekijken want dat weet ik zelf niet 100%

#5 jetu

jetu

    Starting Developer

  • Leden
  • 3 berichten
    Laatst bezocht 14 jan 2018 20:25
  • LocatieBelgië

Geplaatst op 14 januari 2018 - 20:24

In een vorige reactie spreekt u van: in een loop afwerken.
Wat is een loop. Hoe maakt die.
Kan u mij een voorbeeld geven zodat ik dit probeer bij mij toe te passen.

#6 pluto

pluto

    Master Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPip
  • 663 berichten
    Laatst bezocht 28 jan 2018 21:10

Geplaatst op 16 januari 2018 - 16:49

Loop: is een herhaling

Visual Basic Code:
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
Dim tel As Integer
tel = 1
Label1.Text = ""
Do While tel <= 10
Label1.Text = Label1.Text & tel & Space(2)
tel += 1
Loop
End Sub

Zou het niet kunnen dat je al wil lopen als je nog niet kan gaan??





Ook met taq VS 2015, VS2015 voorzien

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 lid(leden), 0 bezoeker(s), 0 anonieme gebruikers

Inloggen


[VS 2015] Untitled 1

Met dank aan Jürgen voor de jarenlange inzet van visualbasic.be (anno dec 2000)
Met dank aan Mike en Ronneke voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2010)
Met dank aan PascalBianca voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2016)