Die hardware is voor 99.9% reeds klaar en ingebouwd, tenminste ik spreek even over de besturing ervan.
Maar ik wilde ook de besturing via internet ook kunnen volgen c.q. kunnen bedienen.
Om dit te willen realiseren zou ik dus een server nodig moeten hebben die alles registreert en de waarde c.q. bediening omzet voor me naar een zelfde signaal als dat de bedienings- IC spreekt die ik in mijn project gebruik.
Dit zou zo intens complex worden en veel externe extra hardware nodig hebben zoals een pc, omvormer, bedenk het maar.
Na veel ic datasheets enz door gespit te hebben , ben ik tot de conclusie gekomen om zelf een mini webserver te ontwikkelen (speciaal voor mijn doeleinde) die met dezelfde taal spreekt.
Dit scheelt mij conversie tijd, ruimte en een hoop geld uiteraard, tevens kan ik de inkomende waarden/signalen in 1 keer naar beide ic's sturen.
Het verschil uiteraard is dat je met het geheugen zit (deze is vele malen kleiner als bv. een pc) maar voor wat metingen en standen door te geven is dit ook niet echt nodig.
Nu heb ik na , zeg maar 2 weken ondanks bijkomende ziekte periode aan kaak, eindelijk mijn prototype aan de praat gekregen met een 16F877A.

De code wat ik tot op heden gebruik, propt die IC net bomvol, dus meer kan er niet in, maar de test webpagina werkt wel en kan hiermee 3 test ledjes aan/uit schakelen ermee.
Tussen door heb ik in Android ook een klein test programma geschreven zodat ik via mijn gsm die print kan bedienen idem in Vb.Net als het zou moeten.
Nu heb ik die IC vervangen met een 18F4620, deze is heeft een ram geheugen van 3968Kb terwijl die 16F877A maar 32Kb heeft en zowel de Program Memory als de CPU Speed is meerdere malen hoger.
De andere reden dat ik voor die Ic ook gekozen heb is dat ik die zonder iets aan de print te veranderen gewoon kan omwisselen met die van de 16F877A, de pin indeling komt namelijk precies overeen.
Nu heb ik reeds ook de volgende versie van mijn prototype uit getekend en deze is zodanig aangepast dat ik voor datastroom/verwerking nergens meer bang hoef te zijn.

Kleine toelichting op de nieuwe prototype.
Op de uitwisseling van de IC zit er nog eens extra 4 * 64k EEPROM bij voor extra geheugen opslag , een extra aansluiting voor I2C (in geval dat eventueel nog eens extra EEPROM geheugen bij moet), 7 pinnen apart gereserveerd voor een SD kaart eraan te koppelen en de overige 15 pinnen om 1 op 1 aan te sluiten op de IC van de vijver besturing.
Zodra ik tijd vind om mijn nieuwe prototype te maken zal ik het hier uiteraard weer plaatsen.