Springen naar inhoud


PI

Raspberry Pi Programma Webserver Werkt Niet

Pi

  • Log in a.u.b. om te beantwoorden
Er zijn 12 reacties in dit onderwerp

#1 daftpunk

daftpunk

    Starting Developer

  • Leden
  • 13 berichten
    Laatst bezocht 05 apr 2014 00:15

Geplaatst op 31 maart 2014 - 09:47

Als ik mijn webserver opstart in root werkt het. Als ik op mijn browser ga krijg ik ook die pagina met de drukknoppen. Maar als ik er op druk gebeurd er niets. Kan je eens kijken wat mijn fout kan zijn. Ik gebruik het gertbrd als uitbreidingsbord en ik gebruik de open collector uitgangen op 2motoren aan te sturen. Ik gebruik ook de 2GPIO pinnen 17 en 18.

Code in bijlage.

Alvast bedankt!

Bijgevoegde Bestanden



#2 pascalbianca

pascalbianca

    Webmaster/Admin

  • Webmaster
  • 4382 berichten
    Laatst bezocht gisteren, 06:40
  • LocatieSusteren, Nederland, Midden Limburg.
Inzender

Geplaatst op 31 maart 2014 - 11:24

Maak je wel connectie ermee omdat je op de pagina Enter the hostname/ip address to make the websocket connection hebt staan en ik dit niet uit je tekst kan opmaken of je hier connectie mee krijgt..

#3 daftpunk

daftpunk

    Starting Developer

  • Leden
  • 13 berichten
    Laatst bezocht 05 apr 2014 00:15

Geplaatst op 31 maart 2014 - 13:28

Ik probeer dit heel de tijd in te voeren mijn raspberrypi zit op 192.168.0.4 maar er gebeurd niet echt iets.
Zijn er geen andere manieren om zo connectie te maken?
Dit is de site van die code waar ik het vandaan heb:  
http://www.instructa...Controlled-Bot/

#4 daftpunk

daftpunk

    Starting Developer

  • Leden
  • 13 berichten
    Laatst bezocht 05 apr 2014 00:15

Geplaatst op 31 maart 2014 - 16:50

Als ik die server wil aanzetten maar niet in root gaat dit niet, hij heeft namelijk de error:

Traceback (most recent call last):
  File "websocket-server.py", line 29 in
    GPIO.setup(17, GPIO.OUT)
RuntimeError: No acces to /dev/mem. Try running as root!

en ik heb ook al geprobeerd, 127.0.0.1 die mijn ip van de raspberry pi is maar werkt ook niet

#5 pascalbianca

pascalbianca

    Webmaster/Admin

  • Webmaster
  • 4382 berichten
    Laatst bezocht gisteren, 06:40
  • LocatieSusteren, Nederland, Midden Limburg.
Inzender

Geplaatst op 31 maart 2014 - 17:06

en je hebt Tornado geinstalleerd?

#6 daftpunk

daftpunk

    Starting Developer

  • Leden
  • 13 berichten
    Laatst bezocht 05 apr 2014 00:15

Geplaatst op 31 maart 2014 - 17:33

Ja heb ik gedaan, had in het begin wel wat problemen met internet maar nu is het terug goed.

#7 daftpunk

daftpunk

    Starting Developer

  • Leden
  • 13 berichten
    Laatst bezocht 05 apr 2014 00:15

Geplaatst op 31 maart 2014 - 17:37

Kan ik op 1 of andere manier controleren of tornado geinstalleerd is?

#8 pascalbianca

pascalbianca

    Webmaster/Admin

  • Webmaster
  • 4382 berichten
    Laatst bezocht gisteren, 06:40
  • LocatieSusteren, Nederland, Midden Limburg.
Inzender

Geplaatst op 31 maart 2014 - 19:59

Als je de voorbeelden probeerd die bij stap 4 staan werken die?

#9 daftpunk

daftpunk

    Starting Developer

  • Leden
  • 13 berichten
    Laatst bezocht 05 apr 2014 00:15

Geplaatst op 31 maart 2014 - 20:42

ja dat werkt

#10 pascalbianca

pascalbianca

    Webmaster/Admin

  • Webmaster
  • 4382 berichten
    Laatst bezocht gisteren, 06:40
  • LocatieSusteren, Nederland, Midden Limburg.
Inzender

Geplaatst op 01 april 2014 - 03:50

Je hebt beide files hernoemd zie ik tegen over het geen van het orgineel, heb je dit ook in de code nagelopen of die namen correct ook zijn omgezet?
Je sockets staan ook goed en heb je betreffende poorten eventueel vrij gegeven in je router, kan zijn dat die geblocked worden.

#11 daftpunk

daftpunk

    Starting Developer

  • Leden
  • 13 berichten
    Laatst bezocht 05 apr 2014 00:15

Geplaatst op 01 april 2014 - 07:03

wel nu probeer ik nog eerst zonder netwerk dus rechtsreekts van waar de server gestart is ga ik ook op het browser, zou jij dat kunnen om die ipadress/hostname weg te doen kzou dan eerst kunnen testen zonder dat ik iets moet ingeven, en dan kan ik misschien kijken waar het probleem zit. Maar ik vindt het redelijk ingewikkeld om die code te veranderen zodat ik geen hostname/adress meer moet ingeven maarwel nog werkt.
de benoeming lijkt ook goed in de script.Ik zal straks nog eens controleren.

#12 daftpunk

daftpunk

    Starting Developer

  • Leden
  • 13 berichten
    Laatst bezocht 05 apr 2014 00:15

Geplaatst op 03 april 2014 - 23:22

Opgelost! Voor al degene die gpip pinnen moetn sturen via webserver zelfs met gertbord of piface uitbreidingsborden voor motor control fzo, install WebIOPi!!! Werkt perfect en zzer gemakkelijk, kijk op youtube voor install type webiopi webserver gpio control en zoek video vn 33min alle instellingen staan daar goed uitgelegd!

#13 pascalbianca

pascalbianca

    Webmaster/Admin

  • Webmaster
  • 4382 berichten
    Laatst bezocht gisteren, 06:40
  • LocatieSusteren, Nederland, Midden Limburg.
Inzender

Geplaatst op 04 april 2014 - 07:46

Fijn te horen daftpunk dat het je gelukt is.
Nu heb ik eens naar dat programma gekeken en nu wil ik je toch een hint geven om ook eens in de How To's sectie van de Raspberry Pi te kijken.
Hier staat namelijk ook ongeveer zoiets van mij Raspberry Pi en elektronica: werken met GPIO pinnen





Ook met taq PI, Pi voorzien

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 lid(leden), 0 bezoeker(s), 0 anonieme gebruikers

Inloggen


[PI] Untitled 1

Met dank aan J├╝rgen voor de jarenlange inzet van visualbasic.be (anno dec 2000)
Met dank aan Mike en Ronneke voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2010)
Met dank aan PascalBianca voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2016)