Springen naar inhoud


- - - - -

Uv-Belichtingsapparaat


  • Log in a.u.b. om te beantwoorden
Er zijn 13 reacties in dit onderwerp

#1 pluto

pluto

    Master Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPip
  • 663 berichten
    Laatst bezocht 28 jan 2018 21:10

Geplaatst op 11 januari 2014 - 21:23

Gemaakt van een oude gezichtbruiner en oude scanner met zelfgemaakte timer.Bijlage  DSC01304 (Small).JPG   120,43K   7 downloadsBijlage  DSC01305 (Small).JPG   108,26K   11 downloadsBijlage  DSC01306 (Small).JPG   106,13K   12 downloadsBijlage  DSC01307 (Small).JPG   95,86K   18 downloadsBijlage  DSC01308 (Small).JPG   62,48K   22 downloadsBijlage  DSC01309 (Small).JPG   62,58K   22 downloadsBijlage  DSC01310 (Small).JPG   59,15K   12 downloads

#2 pascalbianca

pascalbianca

    Webmaster/Admin

  • Webmaster
  • 4382 berichten
    Laatst bezocht gisteren, 06:40
  • LocatieSusteren, Nederland, Midden Limburg.
Inzender

Geplaatst op 13 januari 2014 - 18:13

Mooi gedaan kerel,
Ik zou , als je de mogelijkheid zou hebben, reflectors er tussen te zetten zodat het licht nog optimale gebruikt word.

#3 pluto

pluto

    Master Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPip
  • 663 berichten
    Laatst bezocht 28 jan 2018 21:10

Geplaatst op 14 januari 2014 - 17:48

Ik heb de reflector wel nog liggen,maar wat plaats gebrek om die te kunnen inbouwen. En zoals je kan zien maak ik gebruik van klemmen om de lampen te monteren, en die klemmen zouden ook in de weg zitten. Maar bij kleine printen zal het wel niet nodig zijn denk ik.

#4 pascalbianca

pascalbianca

    Webmaster/Admin

  • Webmaster
  • 4382 berichten
    Laatst bezocht gisteren, 06:40
  • LocatieSusteren, Nederland, Midden Limburg.
Inzender

Geplaatst op 14 januari 2014 - 18:05

Wat dacht je van aluminiumfolie ;)

#5 pluto

pluto

    Master Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPip
  • 663 berichten
    Laatst bezocht 28 jan 2018 21:10

Geplaatst op 19 januari 2014 - 14:14

aluminiumfolie zou inderdaad kunnen,maar heb vandaag een printje gemaakt (Is om een 555 ic te testen)
En dit kan niet beter zeker

Bijgevoegde Bestanden



#6 pascalbianca

pascalbianca

    Webmaster/Admin

  • Webmaster
  • 4382 berichten
    Laatst bezocht gisteren, 06:40
  • LocatieSusteren, Nederland, Midden Limburg.
Inzender

Geplaatst op 19 januari 2014 - 16:49

Dat is inderdaad zeer netjes kerel, ik zou het niet beter kunnen.
Ik wil je wel 1 tip mee geven.
Je hebt nu de hele print gebruikt en alleen laten weg etsen wat nodig is, maar als je nu dat grote vlak gebruikt om als ground te laten dienen dan bespaar je enkele banen wat normaal als ground zou moeten functioneren.
Hopelijk snap je wat ik bedoel.

#7 pluto

pluto

    Master Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPip
  • 663 berichten
    Laatst bezocht 28 jan 2018 21:10

Geplaatst op 19 januari 2014 - 20:46

Ik snap wat je bedoeld, maar zal dat toch eens moeten bekijken. Ik maak mijn printen met Sprint - Layout, ik teken de tracks en maak dan de keuze ground plane dan vult hij alles op met een tussen afstand van 0,4 mm.

#8 pascalbianca

pascalbianca

    Webmaster/Admin

  • Webmaster
  • 4382 berichten
    Laatst bezocht gisteren, 06:40
  • LocatieSusteren, Nederland, Midden Limburg.
Inzender

Geplaatst op 19 januari 2014 - 22:39

Ik gebruik zelf ook sprint-layout dus als je hulp nodig hebt om dit te proberen dan hoor ik het graag van je ;)

#9 pluto

pluto

    Master Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPip
  • 663 berichten
    Laatst bezocht 28 jan 2018 21:10

Geplaatst op 19 januari 2014 - 22:46

Ok Pascal, hoe ga jij te werk.  Teken je zelf de tracks of werk je met de autorouter.

#10 pascalbianca

pascalbianca

    Webmaster/Admin

  • Webmaster
  • 4382 berichten
    Laatst bezocht gisteren, 06:40
  • LocatieSusteren, Nederland, Midden Limburg.
Inzender

Geplaatst op 20 januari 2014 - 03:38

Nee ik teken gewoon alle tracks zelf.
Om het geen te doen wat ik vertelde om dus het geheel dat niet gebruikt word als ground te gebruiken voor, zeg maar de gaten, doe ik als volgt.
Ik klik als eerste onderin het icoon om de ground plane aan te passen.:
Bijlage  1.png   1,49K   3 downloads

Dan plaats ik bv een ic wat ik wil gaan gebruiken.
Deze selecteer ik dan en kies dan via de rechtermuisknop menu , split group, dit blijf ik kiezen totdat hij niet meer kiesbaar is.
Dan kies ik betreffende pin , die voor de ground bestemd is, en klik ik rechts (is onderstreept) op thermal pad.
Bijlage  2.png   14,59K   4 downloads

Je ziet dat je ineens een extra schermpje onder die aangevinkt optie ziet en je pin heeft nu ook opeens openingen.
Bijlage  3.png   14,08K   4 downloads

Deze zijn nu verbonden met de gehele achtergrond zeg maar.
In dat extra schermpje kun je nu kiezen welke breedte die connectie moet hebben maar ik zet ze meestal op de waarde zoals hier.
Bijlage  4.png   13,44K   3 downloads

Dit doe je dus eigenlijk met alles wat je gebruikt, leds, printkroonsteen, enz.
Dat houd dus nu in dat je voor alle grounds geen extra banen meer nodig hebt want die koppel je op deze manier dus met de gehele achtergrond.

Als ik als klein voorbeeld dan dit neem.:
Als ik dan een eenvoudige 16F62x reeks neem waar ik 2 ledjes mee wil aansturen en tevens is voorzien van een 5V regulator met aansluiting van printkroonsteen.
Dan ziet het er uit op deze methode zo.:
Bijlage  5.png   31,86K   1 downloads

Je ziet geen extra banen voor de ground, scheelt ruimt voor meerdere dingen;)
Als ik hem dan afdruk , zie je het eigenlijk ook al , alle ground zit over de gehele print.
Bijlage  6.png   3,18K   0 downloads

Het is even wennen in het begin , maar naderhand merk je dat het makkelijker is zo, mits je natuurlijk een print gaat maken dat deels met bv 220V gaat werken , dan maak je een combinatie van deels wel en deels niet van deze methode, dus met een cut-out area.:
Bijlage  7.png   12,96K   0 downloads

#11 pluto

pluto

    Master Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPip
  • 663 berichten
    Laatst bezocht 28 jan 2018 21:10

Geplaatst op 20 januari 2014 - 17:32

Thx Pascal voor deze nuttige informatie, Heb het juist eens geprobeerd en in het vervolg zal ik zeker met deze methode werken.

#12 pascalbianca

pascalbianca

    Webmaster/Admin

  • Webmaster
  • 4382 berichten
    Laatst bezocht gisteren, 06:40
  • LocatieSusteren, Nederland, Midden Limburg.
Inzender

Geplaatst op 20 januari 2014 - 18:01

Graag gedaan kerel, ik deed dat namelijk ook niet in het begin, maar naderhand door tips van andere bleek ik meer ruimte over te houden om makkelijker banen te maken omdat er zo meer ruimte over bleef omdat de gehele ongebruikte print dan als ground functioneerd.
Er zijn nog meerdere tips in dat programma , maar dat kom je pas eigenlijk tegen als je ze nodig zou hebben, maar daar help ik je wel mee dan.

#13 pluto

pluto

    Master Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPip
  • 663 berichten
    Laatst bezocht 28 jan 2018 21:10

Geplaatst op 20 januari 2014 - 21:24

ok Pascal

#14 Swets

Swets

    Professional Developer

  • Leden
  • PipPipPipPip
  • 367 berichten
    Laatst bezocht 22 feb 2018 16:36
  • LocatieKrimpen a/d IJssel

Geplaatst op 15 februari 2014 - 23:58

ik heb ook zo'n licht bak gemaakt van oude gezichtsbruiners....  alleen heb ik hem gelijk dubbelzijdig gemaakt....  dus ik kan een print gelijktijdig boven en onder belichten...  lekker makkelijk met het maken van dubbelzijdige printen, hoef je hem niet om te draaien, dus minder kans op verschuiven....

en ook ik gebruik meestal de gnd als plane...   ....




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 lid(leden), 0 bezoeker(s), 0 anonieme gebruikers

Inloggen


Untitled 1

Met dank aan J├╝rgen voor de jarenlange inzet van visualbasic.be (anno dec 2000)
Met dank aan Mike en Ronneke voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2010)
Met dank aan PascalBianca voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2016)