Springen naar inhoud


- - - - -
Solved

Intranet Wordpress



  • Log in a.u.b. om te beantwoorden
Er zijn 21 reacties in dit onderwerp

#1 Hypenate

Hypenate

    Guru Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1228 berichten
    Laatst bezocht 26 nov 2017 14:43
Inzender

Geplaatst op 08 mei 2013 - 16:21

Ik wou graag een wordpress site opzetten voor op ons intranet.
Dit lijkt allemaal vrij goed te werken, echter als in connecteer naar de site (ik ping eerst naar de servernaam en geef dan het ipadress in in mijn browser krijg ik dus onderstaand...

Bijlage  WP.jpg   68,4K   6 downloads

#2 guest_ingrid_*

guest_ingrid_*
  • Gasten
    Laatst bezocht

Geplaatst op 08 mei 2013 - 16:38

Dat betekent in ieder geval dat 'het werkt'. Zo te zien klopt de verwijzing naar de css niet. Heb je een standaard template gebruikt? Of er eentje geïnstalleerd?

#3 Hypenate

Hypenate

    Guru Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1228 berichten
    Laatst bezocht 26 nov 2017 14:43
Inzender

Geplaatst op 08 mei 2013 - 17:10

Zoiets hé :)

Eerst dat dacht ik dat het aan de static contentlag, maar dat is niet zo... En toegegeven, ik ben zelf geen expert in dit soort dingen.
Ik gebruik nu de standaard template terug, maar een andere werkt ook niet.

#4 pascalbianca

pascalbianca

    Webmaster/Admin

  • Webmaster
  • 4382 berichten
    Laatst bezocht 27 sep 2018 16:55
  • LocatieSusteren, Nederland, Midden Limburg.
Inzender

Geplaatst op 08 mei 2013 - 21:00

Klopt dat wat jij daar ziet is gewoon dat in je admin panel bij de instellingen van je wordpress de link niet correct is.
Kijk dat maar eens na en dan zul je zien dat het dan wel werkt.
Zal allemaal als localhost bij de instellingen ingevuld moeten zijn.

Heb dit ook ooit gehad, maar na met veel forums gewerkt te hebben en geinstalleerd te hebben weet ik ze nu wel vinden als iets mis is.

#5 Hypenate

Hypenate

    Guru Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1228 berichten
    Laatst bezocht 26 nov 2017 14:43
Inzender

Geplaatst op 08 mei 2013 - 21:38

Ik had bij de settings zowel het onderste als het bovenste ingevuld als "localhost" (dus zonder de /wordpress erachter) nadien heb'k de site opnieuw moeten installeren lol :(
Kan je wat specifiek zeggen hoe 't juist is?

#6 pascalbianca

pascalbianca

    Webmaster/Admin

  • Webmaster
  • 4382 berichten
    Laatst bezocht 27 sep 2018 16:55
  • LocatieSusteren, Nederland, Midden Limburg.
Inzender

Geplaatst op 08 mei 2013 - 21:49

Opnieuw installeren?????
Nogthans is wordpress toch een vrij makkelijke om te installeren, de website van onze kleine draaid ook op wordpress.

#7 Hypenate

Hypenate

    Guru Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1228 berichten
    Laatst bezocht 26 nov 2017 14:43
Inzender

Geplaatst op 08 mei 2013 - 21:51

Ja, ik installeer dat op een server/pc...
En toen had ik dus die 2 tekstvakken aangepast en toen liep het dus mis :D
Toen heb'k via WebMatrix opnieuw de installatie gedaan.

Ja het is zeer makkelijk, mijn website is ook wordpress. Daarom dat ik dat ook op het werk wou... Maar lokaal is nog wat anders dan op't www.


Hierstaat:
Go to the Admin panel and under Settings -> General enter either the private IP or the computer name of the machine that hosts the site for both WordPress Address (URL) & Blog Address (URL) like so:
http://192.168.1.10 or http://computername/

Nuja, dan loopt het dus mis, of doe ik iets mis.

#8 Hypenate

Hypenate

    Guru Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1228 berichten
    Laatst bezocht 26 nov 2017 14:43
Inzender

Geplaatst op 09 mei 2013 - 10:05

Ik het het dus aangepast:
Bijlage  WP Moved.jpg   107,98K   7 downloads

Now what?

Edit: Ik kan er via de andere pc's nog wel gewoon aan, maar dan heb ik het nog steeds zoals als de eerste post.

#9 pascalbianca

pascalbianca

    Webmaster/Admin

  • Webmaster
  • 4382 berichten
    Laatst bezocht 27 sep 2018 16:55
  • LocatieSusteren, Nederland, Midden Limburg.
Inzender

Geplaatst op 09 mei 2013 - 16:11

Ik heb je link even nagelopen en tevens hier getest en het werkt gewoon hier.

#10 Hypenate

Hypenate

    Guru Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1228 berichten
    Laatst bezocht 26 nov 2017 14:43
Inzender

Geplaatst op 09 mei 2013 - 16:26

Sjah, da goed kon zijn, bij mij/ons niet.

#11 Hypenate

Hypenate

    Guru Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1228 berichten
    Laatst bezocht 26 nov 2017 14:43
Inzender

Geplaatst op 12 mei 2013 - 21:47

Het is me opgevallen dat ik enkel de index pagina kan bekijken via de andere PC's.
Een kleine kanttekening: we gebruiken ISS7.

#12 pascalbianca

pascalbianca

    Webmaster/Admin

  • Webmaster
  • 4382 berichten
    Laatst bezocht 27 sep 2018 16:55
  • LocatieSusteren, Nederland, Midden Limburg.
Inzender

Geplaatst op 13 mei 2013 - 06:14

En mag ik vragen waarom jullie gebruik maken van ISS7 en niet bv. Xampp of anders?

#13 Hypenate

Hypenate

    Guru Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1228 berichten
    Laatst bezocht 26 nov 2017 14:43
Inzender

Geplaatst op 13 mei 2013 - 07:42

Sjaaah, dat moet je eens vragen ad IT afdeling hier :0)

#14 pascalbianca

pascalbianca

    Webmaster/Admin

  • Webmaster
  • 4382 berichten
    Laatst bezocht 27 sep 2018 16:55
  • LocatieSusteren, Nederland, Midden Limburg.
Inzender

Geplaatst op 13 mei 2013 - 13:43

Als je wordpress normaal installeert is hij dan van buiten af normaal zichtbaar en is de lay-out dan wel in orde?

#15 Hypenate

Hypenate

    Guru Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1228 berichten
    Laatst bezocht 26 nov 2017 14:43
Inzender

Geplaatst op 13 mei 2013 - 14:11

En hoe installeer ik deze 'normaal'? :(
Sorry, maar 'k ben hier niet zo mee begaan :)... Process.Start(WerkendeWordpress)? ;)

#16 pascalbianca

pascalbianca

    Webmaster/Admin

  • Webmaster
  • 4382 berichten
    Laatst bezocht 27 sep 2018 16:55
  • LocatieSusteren, Nederland, Midden Limburg.
Inzender

Geplaatst op 13 mei 2013 - 15:32

Door wordpress via de install te doen, zo heb je hem toch ook in het begin geinstalleerd!?

#17 Hypenate

Hypenate

    Guru Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1228 berichten
    Laatst bezocht 26 nov 2017 14:43
Inzender

Geplaatst op 13 mei 2013 - 15:46

Altijd via WebMatrix van Microsoft.

#18 pascalbianca

pascalbianca

    Webmaster/Admin

  • Webmaster
  • 4382 berichten
    Laatst bezocht 27 sep 2018 16:55
  • LocatieSusteren, Nederland, Midden Limburg.
Inzender

Geplaatst op 13 mei 2013 - 16:16

Daar werk ik helaas niet mee, alleen wat mij opvalt is dat mensen het zich moeilijker maken als dat het nodig hoeft te zijn.
Dit is natuurlijk niet door jouw dit keer gedaan maar door de ICT'ers.
Ik gebruik al jaren bv. Xampp als webserver voor alles en nooit problemen ermee gehad.

#19 Hypenate

Hypenate

    Guru Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1228 berichten
    Laatst bezocht 26 nov 2017 14:43
Inzender

Geplaatst op 13 mei 2013 - 17:34

Merci Pascal Merciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :D

'k Heb XAMPP geinstalleerd en dan dmv Bitnamei wordpress kunnen installeren.
Ik heb wel de IIS Webmanagement moeten deinstalleren via de Server Manager

#20 pascalbianca

pascalbianca

    Webmaster/Admin

  • Webmaster
  • 4382 berichten
    Laatst bezocht 27 sep 2018 16:55
  • LocatieSusteren, Nederland, Midden Limburg.
Inzender

Geplaatst op 13 mei 2013 - 22:39

En is hij nu wel bereikbaar binnen het netwerk?
Zelf vind ik het grote voordeel van Xampp is als ik de gehele Xampp map kopieer en deze ergens anders neer zet dat het weer gelijk werkt zonder eerst een bende te installeren.

#21 Hypenate

Hypenate

    Guru Developer

  • Leden
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1228 berichten
    Laatst bezocht 26 nov 2017 14:43
Inzender

Geplaatst op 14 mei 2013 - 11:29

Jups, alles werkte vrij snel... Binnen het kwartier en zeggen dat ik dagen heb zitten kl*ten :)

#22 pascalbianca

pascalbianca

    Webmaster/Admin

  • Webmaster
  • 4382 berichten
    Laatst bezocht 27 sep 2018 16:55
  • LocatieSusteren, Nederland, Midden Limburg.
Inzender

Geplaatst op 14 mei 2013 - 18:02

Tja maar daarom heb je zulk forums om  elkaars kennis enz. te delen ;)





Ook met taq Solved voorzien

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 lid(leden), 0 bezoeker(s), 0 anonieme gebruikers

Inloggen


[Solved] Untitled 1

Met dank aan Jürgen voor de jarenlange inzet van visualbasic.be (anno dec 2000)
Met dank aan Mike en Ronneke voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2010)
Met dank aan PascalBianca voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2016)