Springen naar inhoud


Disclaimer Tweedehands Forum.

Disclaimer Tweedehands Forum

  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
Geen reacties in dit onderwerp

#1 RedThread

RedThread

    Beheerder VBIB

  • Beheerder
  • 3612 berichten
    Laatst bezocht gisteren, 17:19
  • LocatieTongeren,Belgium.
Inzender

Geplaatst op 22 augustus 2012 - 09:55

LET OP: De beheerders van VBIB.be forum zijn niet verantwoordelijk voor de transacties die voortkomen uit de tweedehands fora en kunnen dan ook niet bemiddelen bij conflicten tussen partijen.
Wanneer een bezoeker aantoonbaar niet te goeder trouw heeft gehandeld, kan wel worden besloten diens account te deactiveren, maar VBIB.be is geen partij bij transacties en kan niet bemiddelen in gevallen van conflict tussen de partijen.

Geen winstoogmerk
De tweedehands verkoopvoorziening op VBIB.be forum is op dit moment louter een service voor regelmatige, actieve bezoekers.
Het is niet bedoeld als een alternatief voor bijvoorbeeld Marktplaats of Ebay; commerciële activiteiten zijn nadrukkelijk niet toegestaan.
Met commerciële activiteiten wordt bedoeld het verkopen met winstoogmerk, dan wel aankopen met als doel met winst door te verkopen.

Verantwoordelijkheden verkoper

* Verkoper geeft voldoende, correcte informatie over de aangeboden goederen en beantwoord relevante vragen snel en naar waarheid.
* Het spreekt voor zich, dat aangeboden goederen eigendom moeten zijn van de verkoper en niet op enige wijze inbreuk maken op de Belgische/Nederlandse wet.
* Verkoop namens derden is nadrukkelijk niet toegestaan, uitgezonderd verkoop voor directe familie die om wat voor reden niet in staat is zelf een verkoopbericht te plaatsen. Met gegronde redenen kan uitzondering worden gevraagd aan de forum crew op deze regel.
* Bij betaling via bank- of girorekening, dient de verkoper eigenaar te zijn van de rekening waarop het bedrag gestort.
* De verkoper levert zo snel mogelijk na ontvangst van betaling.
* Bij ontevredenheid over (snelheid van) levering, gaat verkoper uit van goede trouw van de koper en probeert eventuele onvolkomenheden naar redelijkheid te schikken.

Verantwoordelijkheden koper

* Koper informeert zichzelf goed, voordat hij/zij tot aanschaf overgaat.
* Hij/zij realiseert zich dat het hier tweedehands producten betreft en dat kleine cosmetische onvolkomenheden te verwachten zijn.
* De koper is zich bewust van het feit dat post- en pakketbedrijven niet altijd de eerstvolgende dag leveren. Tenzij expliciet anders afgesproken is een termijn van 5 werkdagen / 1 week redelijk voor levering na afsluiting van de overeenkomst en betaling.
* Bij ontevredenheid over (snelheid van) levering, gaat koper uit van goede trouw van de verkoper en probeert eventuele onvolkomenheden naar redelijkheid te schikken.

Eisen aan berichten

* Bij een aangeboden product dient te worden vermeld: leeftijd van het product, staat waarin het verkeert, woonplaats van de aanbieder, wijze van overdracht (verzenden/ophalen) en duidelijke melding of de prijs in- of exclusief verzendkosten is.
* Bij overeenkomst tussen verkoper en koper maken beide een duidelijke afspraak over de betalings- en leveringstermijn, waaraan beide partijen zich houden. Indien dit door overmacht niet mogelijk is, informeert de betreffende partij de ander tijdig, met een voorstel voor alternatieve afhandeling.
Prijsstelling richtlijn
Voor het aanbieden geldt dat de verkoper vrij is een prijs te bepalen, maar om onnodige discussie te voorkomen is het verstandig deze richtlijn aan te houden als advies:
•Artikelen minder oud dan 1 jaar: niet meer dan 75% van de huidige gemiddelde nieuwprijs.
•Artikelen ouder dan 1 jaar in uitstekende staat en/of nog onder garantie: niet meer dan 66% van de huidige gemiddelde nieuwprijs.
•Overige artikelen ouder dan 1 jaar in werkende staat zonder garantie: niet meer dan 50% van de huidige gemiddelde nieuwprijs.
Daarnaast gaan we, gezien het karakter van deze dienst, ervan uit dat men redelijke prijzen vraagt: zoals gezegd is het behalen van 'winst' of maximaliseren van 'omzet' nadrukkelijk niet de bedoeling, daar zijn voldoende andere websites voor te vinden.

Aanvullende regels
Het is niet toegestaan om de inhoud van een "aangeboden" bericht te verwijderen; aanvullen mag uiteraard wel, maar voor de goede orde is het van belang dat zichtbaar blijft welk product is aangeboden, zodat duidelijk is dat het geleverde hiermee overeenkomt. Indien het bericht toch wordt gewijzigd op een wijze die niet is toegestaan, is dit zichtbaar voor de forumbeheerders, die maatregelen zullen nemen indien hiertoe aanleiding is.

Het 'kicken' van een verkooptopic binnen drie dagen is niet toegestaan. Ook zijn andere vormen van spam/promotie van de eigen verkoop nadrukkelijk verboven.

Potentiële kopers dienen on-topic te reageren en geen zogenaamde 'prijsdiscussies' te starten: een lager bod is uiteraard toegestaan, een welles/nietes discussie of een vraagprijs terecht is is nadrukkelijk niet toegestaan.

Ook met taq Disclaimer, Tweedehands, Forum voorzien

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 lid(leden), 0 bezoeker(s), 0 anonieme gebruikers

Inloggen


Untitled 1

Met dank aan Jürgen voor de jarenlange inzet van visualbasic.be (anno dec 2000)
Met dank aan Mike en Ronneke voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2010)
Met dank aan PascalBianca voor de jarenlange inzet van vbib.be (anno dec 2016)